ARM gaat op het Mobile World Congress in Barcelona de werking van het nieuwe prototype demonstreren. Het bedrijf laat zien hoe het platform samenwerkt met de processor. "Er zijn ook een aantal andere bedrijven die gaan demonstreren hoe Android met hun hardware werkt", zegt Google woordvoerder Barry Schnit. Welke bedrijven dat zijn wil hij niet zeggen.

Schnitt liet ook weten dat Google 'erg enthousiast is over het momentum dat opgebouwd wordt om het platform te ondersteunen door verschillende bedrijven'. Het prototype is te zien in een video die Google vrijgaf.

ARM heeft ervaring met het ontwikkelen van Linux cpu's voor mobiele telefoons. Het bedrijf zou de grootste cpu-maker ter wereld zijn voor mobiele telefoons.

Andere ontwikkelaars

Analist Jack Gold speculeert dat Motorola, High Tech Computer Corp, LG en Samsung met een prototype zouden kunnen komen. Deze bedrijven zijn allemaal lid van de Open Handset Alliance (OHA), opgericht werd Google en meer dan 30 leden telt. ARM staat niet op de OHA lijst. Ook HTC en T-Mobile hebben toegezegd later dit jaar telefoons in omloop te brengen die draaien op het Android platform.

De grote vraag is volgens Gold of de telefoons werken. "Iedereen kan een telefoon laten zien, maar hoe stabiel zal hij zijn?", vraagt hij zich retorisch af. Hij verwacht dat voor juli zo'n zes bedrijven een werkend prototype hebben. Eind dit jaar verwacht hij de modellen in de winkel.