Michael Dell, de aanvoerder van het gelijknamige bedrijf, zegt dat binnen vijf jaar 80 procent van de markt wordt verdeeld door Lenovo, HP en Dell. Andere bedrijven worden opgekocht, gaan samen of verdwijnen, zegt hij tegen persbureau Reuters.

Volgens Dell (dat nu derde staan in de top vijf van pc-leveranciers) gaat het met de fabrikant een stuk beter sinds het niet meer aan de beurs staat genoteerd en verkoopt het nu meer notebooks dan HP en Lenovo. Nu is Dell (Michael) altijd niet te beroerd om wat te roepen en sommige van zijn beweringen zijn niet meer goed te staven met data, sinds Dell (het bedrijf) zijn cijfers niet meer hoeft te openbaren.

Dell laat Apple ongemoeid

Maar niettemin: het gaat niet goed met Asus en Acer en klaarblijkelijk denkt Dell dat Apple dan het resterende marktaandeel van 20 procent grotendeels gaat opvullen. Want dat Apple gaat opgeven in de markt voor computers is ondenkbaar.

Op een andere markt gaat Dell in ieder geval niet de confrontatie aan met Apple. "Slechts een, of hoogstens twee bedrijven maken winst in de smartphonemarkt. De rest draait substantieel verlies. Dus, nee dank u, ik ga niet in de smartphonebusiness."