“Dit maakt het beheer van datacenters minder complex en vermindert de kosten”, stelt de leverancier van beheeroplossingen voor ICT en datacenters. De upgrade van DSView 3-software ondersteunt ook VMware. Met VirtualCenters biedt VMware op een scherm een overzicht van de virtuele infrastructuur van een bedrijf. Tevens biedt de software toegang tot verschillende ESX-servers of een combinatie van VirtualCenters en ESX-servers. Deze totaalaanpak vereenvoudigt het beheer en bespaart tijd, zegt Avocent.

Ook Lloyd Cohen, directeur wereldwijde markanalyses bij IDC, onderkent het belang van een totaalaanpak. “Voor serverbeheer is dat belangrijk, omdat virtuele omgevingen altijd aan verandering onderhevig zijn. Het kunnen zien en terugvinden van virtuele servers is met DSView 3 even makkelijk als ze aanmaken, verwijderen en verplaatsen van de ene naar de andere hostserver, zegt hij.

Door virtualisatietechnologie kan met de DSView 3-softwareupgrade bijvoorbeeld het beheer van toegangsrechten en virtuele servers in meerdere datacenters worden geregeld. Dat geldt ook voor het behoud van toegangsrechten, wanneer virtuele servers worden verplaatst binnen datacenters. Tevens biedt de upgrade bescherming tegen uitval van fysieke componenten.

Met de upgrade kunnen bladesystemen via het scherm direct geconfigureerd worden. Configuratie kan ook via bladesystemen waar virtuele machines op draaien. De DSView 3-software ondersteunt bladesystemen van IBM, generieke bladesystemen en HP-systeemmodellen. HP -en Dell-bladesystemen werden sinds vorig jaar al ondersteund door DSView 3.

Bron: Techworld