Steven Martin schrijft dat in een blogpost. Er zijn blijkbaar van veel kanten verzoeken binnengekomen om Azure te licenseren, wat ook te maken zal hebben met de storing die anderhalve week geleden Azure 24 uur platlegde.

Azure is de cloud computing infrastructuur van Microsoft waarop bedrijven hun applicaties zullen kunnen ontwikkelen en hosten. In feite is het een uitbreiding op de Windows Server codebasis, en op het eerste gezicht zou die heel goed kunnen draaien in de eigen datacentra van bedrijven. Maar volgens Steven Martin zal Azure daar niet terecht komen.

“We zien het niet gebeuren dat er iets op onze prijslijst komt te staan als ‘Windows Azure’ dat wordt verkocht voor on-premisis deployment”, schrijft Martin. Het zou ook niet praktisch zijn voor klanten om Azure lokaal te draaien, omdat de implementatie speciaal is gemaakt voor de grote schaal van de datacentra van Microsoft.

De innovaties die uit Azure komen zullen wel terecht komen bij de klant, stelt Martin, via Windows Server en System Center. Azure zit overigens nog in de testfase. Wanneer het platform voor iedereen beschikbaar komt is nog niet duidelijk. Maar Steve Ballmer heeft wel verklaard dat het nog dit jaar zal worden, waarschijnlijk november.

Bron: Techworld