AMD kondigde vorige week de wereldwijde beschikbaarheid aan van de 'Barcelona'-chip. HP was er vervolgens snel bij met de aankondiging de quad-core Opteron in te bouwen in de ProLiant G5-platformen.

Eerder deze week was het de beurt aan Dell. De Texaanse computerbouwer heeft de nieuwe quad-core van AMD ingebouwd in de PowerEdge SC1435, 2970, M605 en 6950. Deze systemen waren al op de markt, maar dan met een dual-core aan boord. Dell biedt bestaande klanten de mogelijkheid om te upgraden van een dual-core Opteron- naar een quad-core Opteron-systeem.

Daarnaast onthult Dell met de T605 ook nog een nieuwe machine die gebruikmaakt van de quad-core Opteron. Het torenmodelletje is volgens de leverancier vooral geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven en biedt opties als redundante stroomvoorzieningen, hot plug harddrives en remote beheer.

Fujitsu Siemens

Fujitsu Siemens Computer kondigt waarschijnlijk morgen aan dat alle AMD-gebaseerde Primergy-servers voortaan worden geleverd met een quad-core Opteron-chip. Concreet gaat het om de Primergy RX330 S1, BX630 S2 en Econel 230R. Klanten die na maart 2007 een dual-core Primergy-server hebben aangeschaft, kunnen hun eenvoudig opwaarderen naar een quad-core systeem. Volgens de leverancier een kwestie van ‘de chip vervangen en het systeem-BIOS bijwerken’.

Bron: Techworld