De Wall Street Journaal weet te melden dat de boekgigant vanaf november het toestel gaat verkopen. En gadgetblog Gizmodo heeft een bron die zegt dat het apparaat Android gebruikt als besturingsysteem. Dat zou de weg openen voor een eventuele app store voor e-readers.

Het toestel zou volgens de Wall Street Journaal een 6 inch touchscreen hebben met virtueel keyboard. Ook zit draadloze 3G connectiviteit ingebouwd.

Meer dan 700.000 titels

Barnes & Noble, de grootste boekwinkelketen van de VS, is dit jaar hard bezig op de ontluikende markt voor e-books te bestormen. In maart kocht het bedrijf FictionWise en kreeg daarmee e-booksoftware in handen. In juli opende Barnes & Noble een online e-bookwinkel met meer dan 700.000 titels. Onder meer het Nederlandse iRex biedt de catalogus van Barnes & Noble op een onlangs gepresenteerd nieuw toestel.

Er is de laatste tijd veel beweging op de markt voor e-readers. Amazon spreidde deze week zijn tentakels buiten de VS uit en gaat de Kindle in meer dan 100 landen verkopen. Sony timmert ook hard aan de weg, en lanceerde onlangs in samenwerking met Bol.com twee e-readers in Nederland.