De afspraken voor de koop waren eind vorig jaar al gemaakt, en gisteren naar buiten gebracht. Om die reden zijn al extra functies toegevoegd aan de Barracuda Backup Server-appliance die direct afkomstig zijn van Yosemite. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de mogelijkheid om incrementele backups te maken van Microsoftapplicaties. Het complete pakket valt onder een nieuwe noemer, de Barracude Backup Service, een abonneedienst in combinatie met de appliance.

Grootste winst voor Barracuda is dat zijn backupsoftware minder afhankelijk wordt van derden. Om Barracuda Backup te implementeren moest daarnaast vaak nog andere software draaien, dikwijls de Backup and Restore-tool van Windows NT.

De bestaande producten van Yosemite, waaronder Yosemite Backup (het voormalige TapeWare) en FileKeeper, blijven behouden. Maar, ijdel als het kopende bedrijf is, de naamgeving gaat veranderen: ze zullen vallen onder de nieuw gecreëerde BarracudaWare-vlag. Hoeveel Barracuda betaalt voor Yosemite is niet bekend gemaakt. Bron: Techworld