Uit cijfers van marktonderzoeker IDC blijkt dat er in het derde kwartaal 3,4 miljard dollar aan externe opslagsystemen is uitgegeven. Dit is een stijging van bijna 10 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Volgens de marktvorser is dit het veertiende kwartaal op rij met groei, waarmee de markt voor externe opslagsystemen al 3,5 jaar achter elkaar groei vertoont.

IDC verklaart de groei doordat steeds meer bedrijven opslagsystemen kopen om hun gegevens te kunnen bewaren. Bedrijven die al opslagsystemen in huis hebben, kopen opslagruimte bij om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Ook constateert de marktvorser een toenemende interesse in san’s (storage area networks), waarbij meerdere opslagapparaten aan elkaar worden gekoppeld en als een enkel systeem toegankelijk zijn.

De nas-markt groeide met 17,3 procent. Er is vooral vraag naar opslagsystemen die met elkaar verbonden zijn via iscsi. Cijfers van IDC tonen aan dat de vraag naar iscsi-opslag meer dan verdubbeld is vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar. Bron: Techworld