Dat stelde John Swainson, CEO bij CA, in een presentatie voor CA World 2008 afgelopen zondag.

Volgens Swainson zit er een aantal voordelen aan virtualisatie, waaronder kostenreductie, verbeterde service, grotere flexibiliteit, minder milieubelasting en een lager bedrijfsrisico. Maar zoals alle technologieën die in potentie grote zakelijke waarde kunnen hebben, gaat virtualisatie gepaard met een even zo grote uitdaging, omdat het een laag complexiteit bovenop de toch al zo complexe IT-omgeving legt, zegt Swainson.

“Naar mijn mening is management de killer app voor virtualisatie. Daar bedoel ik mee dat management de technologie is die virtualisatie in staat stelt tot volle wasdom te komen, en alle voordelen te leveren waar al zo lang over gesproken wordt.”

CA heeft, niet geheel toevallig, net een aantal producten gelanceerd om virtuele omgevingen mee te managen. In oktober kondigde het bijvoorbeeld een update voor Data Center Automation Manager aan.

Maar ook Nathaniel Martinez, program director bij de European System and Infrastructure Solutions Group van onderzoeksbureau IDC, ziet een duidelijk trend richting management-tools die in staat zijn zowel fysieke als virtuele systemen te controleren. Bedrijven zoals Microsoft, VMware, HP, BMC en CA hebben allemaal dezelfde agenda op dit punt, maar geen van hen levert op dit moment al een volledige oplossing, zegt Martinez.

De integratie van de twee werelden is een stap in de goede richting voor enterprise management. Een apart management platform voor elk type systeem is net als autorijden met twee sturen, volgens Martinez.

In zijn algemeenheid blijken ondernemingen niet erg goed gebruik te maken van hun management-gereedschap, zegt Martinez. “Het vraagt aardig wat vertrouwen om jezelf zo afhankelijk te maken van geautomatiseerde management-tools, en dus blijven veel bedrijven vertrouwen op hun systeembeheerders.”

Het huidige economische klimaat zou hier wel eens een einde aan kunnen maken. De vraag om kostenbesparingen dwingt ondernemingen opnieuw te kijken naar de mogelijkheden die management-tools bieden. “Volgend jaar zou het wel eens hard kunnen gaan,” zegt Martinez.

Bron: IDG News Service

Vertaling: Infoworld.nl Bron: Techworld