Daarmee lijkt de primaire beheeromgeving voor Microsofts eigen hypervisor Hyper-V eindelijk een beetje op schema te liggen voor volgende maand. Vanaf 1 november begint Microsoft met de verkoop van de beheerconsole, zo meldt Virtualization.info.

Hyper-V, dat deze zomer is uitgebracht, bleef totnogtoe zonder beheeromgeving toegesneden op deze hypervisor, waardoor het moeilijker opboksen was tegen de grote concurrent VMware. Op wat geruchten na over de release bleef Microsoft bijzonder stil over de releasedatum van SC-VMM.

De nieuwe versie van SC-VMM moet het hebben van nieuwe, uitgebreidere interfaces in de vorm van zowel console als webbased, Powershell scripting, maar vooral van de ondersteuning van meerdere hypervisors via koppelingen met de API's. Zo kunnen bijvoorbeeld ook de ingrijpende functies van concurrerende hypervisors, bijvoorbeeld VMotion met ESX, worden toegepast via de nieuwe SC-VMM. Performance and Resources Optimization (PRO) is een volgtool die advies kan geven over welke verbeteringen in het infrastructuur kunnen worden doorgevoerd, en worden Host Clusters ondersteund.

De evaluatieversie is sinds gisteravond als 3 GB grote download beschikbaar gekomen. Bron: Techworld