Steeds meer bedrijven verwachten dat hun zakenpartners overweg kunnen met digitale facturen om het administratieproces te versnellen en de kosten te verlagen. Voor veel bedrijven loont het echter niet te moeite geld te investeren in het digitaliseren van hun factuurprocessen.

Speciaal voor deze groep bedrijven heeft het Belgische bedrijf Certipost een nieuwe dienst ontwikkeld: CertiOne. Hierbij kunnen bedrijven die maximaal 25.000 facturen per jaar verwerken, de administratieve handelingen voor facturen uitbesteden aan Certipost.

Bedrijven die van deze dienst gebruikmaken dienen hun facturen dan te laten bezorgen bij het zogenoemde Invoice Management Centrum. Aldaar worden facturen ontdaan van de enveloppe en gesorteerd.

Hierna worden de facturen gescand en geconverteerd naar een elektronische factuur. Nadat een medewerker heeft gecontroleerd of alle velden goed zijn omgezet, wordt de elektronische factuur opgenomen in CertiOne, het door Certipost ontwikkelde achterliggende platform. Vanaf dit punt is de crediteurenadministratie online te raadplegen en beschikbaar in het eigen boekhoudformaat van de klant.

Bron: Techworld