Klanten van Vodafone klagen op diverse sociale media dat een storing bij Vodafone ervoor zorgt dat ze de verkeerde persoon aan de lijn krijgen. Ook Webwereld is getipt over een Vodafone-storing. De telco bevestigt de crosstalk-storing en Webwereld heeft vragen uitstaan over de oorzaak en de duur van de storing.

Meerdere regio's

Een forumbericht van Vodafone meldde vanochtend dat een storing waardoor klanten niet konden bellen in onderzoek was. De meldingen die zij binnenkregen, waren afkomstig uit meerdere regio's. Op het forum wordt gemeld dat het probleem grotendeels is opgelost, maar dat er nog verkeerde verbindingen opgezet kunnen worden.

De storing doet zich volgens een Vodafone-woordvoerder alleen voor op het 2G-netwerk. Het probleem treft zowel klanten die naar nummers buiten het netwerk bellen als klanten van andere providers die naar Vodafone bellen, maar niet bij Vodafone-klanten die onderling bellen.

Geen verbinding

Allestoringen.nl meldt dat er sinds 10.56 uur vanochtend sprake is van een storing. Ook daar melden gebruikers via sociale media dat ze worden verbonden met de verkeerde ontvanger. Anderen melden dat ze helemaal geen verbinding kunnen krijgen.

Update 13.31 uur: Forummelding toegevoegd.

Update 13.49 uur: Toegevoegd dat klanten van Vodafone onderling geen crosstalk ondervinden.

Update 14.40 uur: Kop veranderd van 'Vodafone-klanten worden verkeerd verbonden door storing' naar 'Bellers worden verkeerd verbonden door Vodafone-storing', omdat het probleem niet-Vodafone-klanten treft die naar Vodafone-nummers bellen.