Deze zogenoemde Extras waren volgens Microsoft exclusief bedoeld voor Vista Ultimate. Samen met enkele andere opties was dit wat het duurdere besturingssysteem onderscheidde van de goedkopere versies, aldus Microsoft.

Sinds Microsoft Vista echter begin dit jaar ook voor de consumentenmarkt introduceerde, is er echter nog geen enkele definitieve 'Extra' als download vrijgegeven.

Toen Vista debuteerde heeft Microsoft drie Extras vrijgegeven, waaronder een pokerspel, een toevoeging voor Bitlocker en enkele taalpakketten. Een andere Extra, een videoscreensaver genaamd Dreamscene, is nooit voorbij de b├Ętafase gekomen.

Op diverse blogs en fora spreken Ultimate-gebruikers hun teleurstelling uit. Op Windowsconnected.com zegt een gebruiker zelfs te wachten op de eerste rechtszaak.

"Ik ben erg teleurgesteld. Als Microsoft de ontwikkeling van Ultimate Extras grotendeels heeft stilgelegd, hebben kopers recht op compensatie. Ik voorspel een class-action rechtszaak", schrijft een van de gebruikers donderdag. Bron: Techworld