Uit onderzoek van Sun Microsystems blijkt dat 70 procent van alle opslagruimte binnen bedrijven onbenut blijft of wordt gevuld met de verkeerde data.

Volgens Sun is niet alleen verkwisting van opslag, maar heeft het ook gevolgen voor rekencentra die kampen met een tekort aan elektriciteit en een overschot aan warmte.

De onderzoekers stellen dat 10 procent van alle ruimte op de kabinetten die ooit is toegewezen aan een server niet meer vrijgegeven toen de server uit dienst werd genomen.

15 Procent van de ruimte was wel toegewezen voor gebruik door een server, maar bleek in de praktijk niet te worden benut. Vaak bleek bijvoorbeeld niet eens een bestandssysteem geïnstalleerd.

Nog eens 40 procent van de beschikbare opslagruimte wordt gevuld door data die al meer dan zes maanden niet is opgevraagd, zo blijkt uit het Sun-onderzoek.

Slechts 30 procent van alle ruimte wordt volgens de onderzoekers echt nuttig te worden gebruikt en data te bevatten die ook daadwerkelijk een rol spelen binnen het bedrijf.

Sun stelt dat het slechte gebruik van de beschikbare opslag vooral wordt veroorzaakt door de neiging om alsmaar opslag te kopen – zelfs als er nog voldoende beschikbaar is. Bron: Techworld