De verbeteringen zullen de komende maanden worden opgenomen in updates voor de server- en devicesoftware.

Voor admins wordt de Enterprise Server uitgebreid met een volg- en diagnosesysteem dat volgens de fabrikant hoge beschikbaarheid moet garanderen. Verder komt er een over-the-air upgradetool zodat de beheerder updates van een afstand op het apparaat kan zetten. Voor beheerder en gebruiker brengt RIM de BlackBerry Web Desktop Manager. Die maakt het mogelijk om de smartphone van softwarecomponenten te voorzien, zodat er minder instellingscomponenten op de BlackBerry zelf hoeven worden gezet.

RIM zegt ook de beveiliging onder handen te gaan nemen. Zo krijgen beheerders meer grip op welke applicaties gebruik mogen maken van de GPS-functie van het apparaat. De controle over de bluetoothfunctie wordt ook onder handen genomen, zodat bepaalde profielen aan- of uit kunnen worden geschakeld.

De opties voor gebruikers gaan ook uitgebreid worden, zo kondigt de fabrikant aan. Zo is Documents To Go geïntegreerd zodat Office-bestanden op het apparaatje zijn aan te passen, kunnen gebruikers bij emailberichten op de centrale server (en hoeven berichten dus niet op de telefoon zelf te staan) en gaat de HTML-rendering verbeterd worden. Voor ontwikkelaars gaat RIM API's ondersteunen voor onder andere instant messaging en web services. Bron: Techworld