BlackBerry heeft laten weten “alle opties” te overwegen betreffende de toekomst van het bedrijf. Daarbij wordt ook gekeken naar de verkoop van het bedrijf of een fusie met een andere speler in de telefoonmarkt. Vanwege deze bekendmaking werd de handel in aandelen in het bedrijf deze middag kort stilgelegd.

De inhoud van de verklaring van het management van BlackBerry is uiteindelijk niet erg schokkend gebleken. Al eerder in de afgelopen week werd bekend dat het bedrijf maatregelen wil nemen om uit de huidige impasse te komen. Een naamsverandering van Research in Motion naar BlackBerry begin dit jaar heeft de marktpositie niet verbeterd en ook de uitgifte van nieuwe smartphones met het nieuwe besturingssysteem BB 10 heeft niet gebracht wat het moest.

BlackBerry van aandelenbeurs af?

Berichten in de Amerikaanse financiële media vorige week hintten op een uitkoop van aandeelhouders, waardoor het bedrijf van de aandelenbeurs zou verdwijnen. Dat zou meer rust moeten brengen. Waarschijnlijk door deze berichten voelde het management zich vandaag bij het begin van de nieuwe handelsweek geroepen een verklaring uit te geven.

Om een juist toekomstperspectief te krijgen is een commissie gevormd die zich over alle mogelijke scenario’s moet buigen. Het is niet direct duidelijk wanneer die commissie met een duidelijk advies uitkomt.