De prijs van 999 dollar voor een BlackBerry Z10 maakt het toestel direct een van de duurste smartphones op de markt. De meeste toptoestellen zonder subsidie hebben een prijskaartje van 600 tot 700 dollar in de Verenigde Staten. De BlackBerry Z10 is sinds gisteren online te koop bij MVNO Solavei, meldt Computerworld.com, een zustersite van Webwereld. Solavei gebruikt het netwerk van T-Mobiel USA. Het toestel heeft geen simlock.

De aanbieding van Solavei komt vijf weken voordat de grote telecommers in de Verenigde Staten de Z10 aanbieden. Die gaan het toestel subsidiëren, zo is de verwachting. Daardoor zal de prijs van de BlackBerry Z10 komen op minder dan 200 dollar bij een abonnement met een duur van twee jaar. Solavei biedt een abonnement aan van 49 dollar per maand, met onbeperkt bellen, sms-en en internet.

Z10 volgende week in Nederland

De Z10 wordt volgende week verwacht in Nederland. Het toestel wordt nu al aangeboden en is gratis bij twee-jarige abonnementen. Los is het te krijgen voor 599 euro. Het toestel is te krijgen in combinatie met contracten met alle grote telecomaanbieders.

De BlackBerry Z10 is het topmodel van het Canadese bedrijf, dat tot voor kort Research in Motion heette. De introductie van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 moet de fabrikant redden van de ondergang. Naast de Z10 is ook de Q10 vorige maand gepresenteerd, dat nog wel een fysiek toestenbord heeft in tegenstelling tot de Z10. De Q10 komt nog lang niet op de markt. Dat kan nog wel tot na de zomer duren.