De praktijk heeft uitgewezen dat BlackBerry-modellen zonder een fysiek toetsenbordje niet gewild zijn bij het publiek. Een touchscreen toetsenbord alleen heeft weinig aantrekklingskracht op de liefhebber van het Canadese merk. Modellen zonder fysiek toetsenbord zijn tot nu alle vrijwel allemaal geflopt.

Geen toetsenbord is 'volkomen fout'

Research in Motion presenteerde deze week een model dat geen fysiek toetsenbord heeft, maar ceo Thorsten Heins zei tegen Associated Press dat een nieuwe lijn van smartphonemodellen later dit jaar zowel touchscreens als toetsenborden zullen hebben. Het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 zal daar geen verandering in brengen. “Het zou fout zijn, volkomen fout, om dat niet te doen", zei Heins tegen verslaggevers over het vasthouden aan het fysieke toetsenbord.

Het vasthouden aan het fysieke keyboard was een van de weinige details die verder bekend werden gemaakt door Heins. Verder blijft de nieuwe ceo vaag over de toekomstplannen van RIM, behalve dan dat later dit jaar het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 uitkomt. Plus dat er een nieuwe marketingmanager komt, omdat op dat vlak nogal het een en ander is misgegaan.