Tsja, wat moeten we hier nu weer van denken. De nieuwe CEO van BlackBerry, John Chen, gaat voor retro. Bij zijn grote poging om voor een ommekeer te zorgen bij de afgegleden mobieltjesmaker kiest Chen tóch weer hoofdzakelijk voor fysieke toetsenborden, in plaats van het wat meer markconforme touchscreen.

BlackBerry staat vanaf zijn debuut op de mobiele telefoniemarkt bekend om zijn fysieke toetsenbordjes. De 'Typo Keyboard' maakt onderdeel uit van de roots van het Canadese bedrijf. Maar toen de huidige marktleiders Apple en later Samsung kozen voor touch screens, bleef BlackBerry achter. Na jaren kwam het terug op die keuze, toen BlackBerry 10-smartphones wel weer touch kregen.

Terug naar je roots

Maar ook dat is geen succes geworden. BlackBerry kiest daarom bij nieuwe smartphones grotendeels opnieuw voor fysieke toetsenbordjes. In een interview met Bloomberg geeft CEO Chen aan dat hij persoonlijk verzot is op keyboards. Die intussen ouderwetse manier van smartphones bedienen komt daarom weer terug bij het merendeel van de nieuwe BlackBerry's.

BlackBerry is vorig jaar ternauwernood gered van zijn ondergang. Computerworld kwam met een historisch overzicht: