Blade Network Technologies ontstond twee jaar geleden als een afsplitsing van Nortel. De start-up maakt switches voor de bladeserversystemen van IBM, HP en NEC en wil een goedkoper alternatief bieden voor de grote datacenterswitches van bijvoorbeeld Cisco. Blade heeft naar eigen zeggen al ruim vier miljoen poorten geïnstalleerd die in totaal 800.000 servers verbinden, en ondersteunt nu ook IBM's nieuwe iDataPlex serversysteem dat gisteren werd geïntroduceerd.

Blade breidt zijn aanbod nu uit met de 1U RackSwitch-reeks bestaande uit Gigabit en 10 Gigabit switches. De RackSwitch G8000 is uitgerust met 24 10 Gigabit Ethernet-poorten terwijl de G8100 voorziet in 48 Gigabit Ethernet-poorten en vier 10 Gigabit Ethernet-poorten voor uplinks of stacking.

Virtualisatiesoftware op de switches maakt het mogelijk om een rack met servers te beheren alsof het één machine is. Zaken als bandbreedte, VLAN's en securitypolicies kunnen eenmalig voor alle servers worden ingesteld, aldus Blade. Ook zullen netwerkgebruikers het niet opmerken als applicaties naar een andere server worden verplaatst, of als blades worden toegevoegd of verwijderd.

De G8000 en G8100 zijn vanaf juni te koop met prijzen beginnend bij 5495 dollar.

Bron: Techworld