Dat stelt de directeur van de Japanse afdeling van Microsoft, Darren Huston.

Microsoft kreeg woensdag een boete van 280,5 miljoen euro opgelegd, omdat het niet op tijd informatie kon overleggen over de communicatieprotocollen in zijn serverproducten. De Europese Commissie verhoogt de boete met nog eens een dagelijkse som van 3 miljoen euro, als Microsoft niet alsnog openheid van zaken geeft.

Microsoft noemde de beslissing woensdag 'ongepast', omdat het naar eigen zeggen twee jaar lang heeft gewerkt om aan de eisen van de commissie te voldoen.

"Welke informatie de EU precies wilde was tot april nog onduidelijk", verklaart Huston. "We werken nu hard om aan de finish te komen. De laatste mijlpaal is al in zicht en wordt waarschijnlijk volgende week gepasseerd."

De extra inspanningen hebben geen invloed op het lanceerschema van Windows Vista, verzekert Huston. Het nieuwe besturingssysteem, dat zich momenteel in de tweede bètafase bevindt, moet in november al klaar zijn voor grote afnemers en pc-bouwers.

De bètatesters zijn nu de belangrijkste factor, stelt Huston. Als zij nog een groot probleem vinden in Vista, en het kost veel werk om dat probleem op te lossen, dan levert dat mogelijk vertraging op. Maar de kans dat dat gebeurt neemt af naarmate de lancering dichterbij komt en een recordaantal mensen het besturingssysteem hebben getest, sust Huston.

Microsoft-oprichter Bill Gates zei deze week ongeveer hetzelfde. Volgens hem is het 'voor 80 procent' zeker dat Vista, zoals gepland, in januari in de winkels terecht komt. Bron: Techworld