Waarom moeilijk doen met luxe capacitieve schermen en functionele apps, als je ook een miniatuurversie van een CRT-systeem kunt hebben? Op de bij hobbyisten ongetwijfeld bekende site Instructables staat stap voor stap uitgelegd hoe je het Apple II-horloge maakt. Als lollig extraatje steek je er piepkleine 5,25-inch-floppy's (niet functionerend, uiteraard) in met een pincet.

Geen BASIC

Je hebt onder meer een pcb'tje, audiomodule en een klein tft'tje nodig. (En een 3D-printer voor de behuizing.) Het plaatje Teensy wordt ook ondersteund in de Arduino IDE. De makers hebben Teensy/Arduino-software geschreven om het apparaatje te starten en de menu's weer te geven.

De ontwerper heeft overwogen een BASIC-interpreter toe te voegen, zoals in de Apple II. Dat was technisch mogelijk (de Teensy heeft een ARM-processor van 72 MHz aan boord) maar dat zou wel erg veel tijd kosten voor een gebbetje.

De Apple II Watch functioneert als gewoon horloge, met enkele menu-items (en bijvoorbeeld bmp-voorbeelden onder 'Pictures') om een beetje die ouderwetse Apple-feel te geven.