Door kennis en expertise te bundelen hoopt de organisatie het bedrijfsleven te kunnen overtuigen van de voordelen van de derde generatie mobiele netwerken (3G).'

De deelnemers van 3GeA, waaronder grote namen als Lucent, Sun, Hewlett-Packard, Atos KPMG Consulting en de London Business School, maken zich tevens sterk voor een snelle uitrol van umts-netwerken.

Volgens David Levine van HP is een gedegen voorbereiding op 3G zeer belangrijk. "De inzet van 3G-oplossingen zal de komende tijd steeds belangrijker worden. De vraag is alleen of dit binnen één, twee of drie jaar zal plaatsvinden."

Levine benadrukt dat bedrijven het zich niet kunnen veroorloven rustig af te wachten tot de beloofde bandbreedte ook daadwerkelijk onder handbereik is. "Ze moeten zich nu klaarmaken voor 3G, en in kaart brengen welke eisen ze hebben en hoe zij ervan kunnen profiteren. Alleen organisaties die zich goed hebben voorbereid, kunnen straks direct profiteren van 3G."

De komende maanden zal 3GeA door Europa trekken en tijdens evenementen de voordelen, toegevoegde waarde en mogelijkheden van 3G proberen over te brengen. In Nederland houdt de groep in maart 2003 een 3G-evenement. De locatie is nog niet bekend.