De Amerikaanse overheid moet bezuinigen op technologie-uitgaves. Een van de belangrijkste slachtoffers van de aanpassingen is het plan om heel de Verenigde Staten van breedband te voorzien. De groep van democraten en republikeinen schrapten het plan van 2 miljard dollar om meer Amerikanen op het internet te krijgen. Veel verbeterpunten op ict-gebied in het originele miljardenplan van Obama zijn volgens CNN in de prullenbak beland. Zo wordt er 4,5 miljard dollar minder gepompt in het digitaliseren van administratie van de overheid.

Ook de technische sector krijgt een stuk lager bedrag toegewezen in het nieuwe economische reddingsplan. De ruimtevaart krijgt bijvoorbeeld 150 miljoen minder en ook de kustwacht krijgt 122 miljoen minder om hun systeem te upgraden. Het National Institute for Standards and Technology krijgt 100 miljoen minder toegewezen.

Speerpunten

Het plan van 3,5 miljard dollar om meer computers aan studenten en scholieren te leveren, is ook verleden tijd. Tijdens de presentatie van het originele plan begin vorige maand zag Obama het verbeteren van techniek in de klas als een van de belangrijkste speerpunten om de economie er weer bovenop te helpen.

“De nieuwe technologie in de klas moet ervoor zorgen dat kinderen uit Boston de concurrentie aan kunnen gaan met kinderen uit Peking,” zo stelde hij nog tijdens de presentatie van zijn economische reddingsplan.