De verbinding met de pc wordt opgezet via Bluetooth, waarna de pc doorgeeft op welke coördinaten de monitor zich bevindt. Gebruikers kunnen vervolgens het pc-scherm bedienen door met de telefoon te bewegen of via het aanraakscherm van de telefoon.

De software was oorspronkelijk bedoeld om te communiceren met grote, publieke displays bijvoorbeeld voor het aanschaffen van film- en treinkaartjes. Maar volgens de onderzoekers – afkomstig van de York University en de Newcastle University – zijn de toepassingen ngelimiteerd. Volgens onderzoeker Nick Pears zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om door bij een makelaar door het huizenaanbod te scrollen, zelfs als er een etalageruit tussen zit.

De software is ontwikkeld voor Symbian en de Windows Mobile-besturingssystemen voor PDA' s en cameratelefoons. Wel laten de onderzoekers weten dat de software nog niet helemaal gereed is voor gebruik. Zo is de beeldverwerking nog behoorlijk traag, waardoor je niet te snel met de mobiele telefoon kunt bewegen.

Bron: Techworld