De Brocade 7500E SAN Router maakt gebruik van het Fibre Channel over IP (FCIP)-protocol en is ontwikkeld voor datareplicatie op afstand binnen kleinschalige omgevingen. De 7500E is gebaseerd op de reguliere 7500, maar heeft minder poorten geactiveerd en minder functies ingeschakeld.

De 7500E wordt standaard geleverd met twee 4 Gbps Fibre Channel- en twee 50 Mbps Ethernet-poorten geactiveerd. Met een softwarematige upgrade kunnen nog eens veertien Fibre Channel-poorten worden geactiveerd waarmee de Ethernet-doorvoer op zo’n 1 Gbps komt te liggen. Na de upgrade heb je eigenlijk weer een ‘normale’ 7500. Verder voorziet de 7500E in zaken als redundante voeding, Fast Write, compressie, SO-TCP en fabric isolation.

De router is per direct beschikbaar bij Brocade en Hitachi Data Systems. Vanaf maart 2008 is de router ook leverbaar via het kanaal en later ook via de andere OEM-partners van Brocade.

Het gebruikte Fibre Channel over Ethernet-protocol is overigens nog volop in ontwikkeling. Vorige maand pas maakte de Fibre Channel Industry Association bekend dat de 'common addressing structure' voor interoperabiliteit tussen FCoE-producten is goedgekeurd. Dit basisraamwerk heeft al de steun van fabrikanten als Brocade, Cisco, IBM en EMC. Bron: Techworld