Het in 1996 opgerichte Foundry is een van de weinige spelers op de markt voor Ethernet LAN-apparatuur. Sinds zijn oprichting heeft het bedrijf echter genoegen moeten nemen met een plaatsje in de schaduw van zijn grote concurrent Cisco Systems.

Brocade is vast van plan om uit te groeien tot een leverancier van netwerkproducten voor zowel het bedrijfsnetwerk als het datacenter. Verwacht wordt dat deze twee disciplines door de opkomst van Fibre Channel over Ethernet steeds verder in elkaar schuiven.

Data Center Fabric

Brocade ontvouwde in oktober 2007 al zijn vernieuwde visie op het datacenter met de Brocade Data Center Fabric (DCF)-architectuur. DCF werd begin dit jaar ingevuld met de DCX, een erg grote switch met ondersteuning voor Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet (FCoE), Data Center Ethernet (DCE), Gigabit Ethernet en iSCSI-protocollen. Cisco pareerde deze zet met het Nexus-switchingplatform waarmee het een centrale rol wil opeisen in het datacenter. Door de overname van Foundry is Brocade nu beter uitgerust om Cisco op alle disciplines het leven zuur te maken.

Dynamische verandering

“De netwerken van vandaag de dag – vanaf het internet tot aan de bedrijfsnetwerken en de bedrijfskritische datacenters – ondergaan een drastische, dynamische verandering”, aldus CEO Michael Klayko van Brocade. Het gecombineerd bedrijf wordt het 'enige alternatief' dat het gehele traject vanaf het internet tot in het datacenter kan afdekken, aldus Klayko verwijzend naar rivaal Cisco.

Het gecombineerde bedrijf zal verdergaan onder de naam Brocade en worden geleid door Michael Klayko. De huidige productnamen van Foundry blijven gehandhaafd. De Foundry-producten die op de planning stonden, waaronder enkele FcoE-producten, zullen gewoon op de markt verschijnen. De verwachting is dat de overname zonder verlies van banen zal verlopen.

De verkoopstrategieën van beide partijen kunnen hier en daar nog wel pijnpunten opleveren. Foundry levert zijn producten zowel direct als indirect via partners. Brocade brengt zijn producten vooral via Original Equipment Manufacturers op de markt. HP is een OEM-partner van Brocade maar als netwerkfabrikant ook een directe concurrent van Foundry.

Bron: Techworld