Dat melden de bedrijven in een persbericht. In totaal zou Brocade rond de 400 miljoen dollar minder willen betalen voor de ethernet-ontwikkelaar. Het nieuwe bod is 2,6 miljard dollar, wat neerkomt op 16,50 per aandeel. Voorheen was dat 3 miljard, 18,75 per aandeel. De directie van Foundry is akkoord gegaan met het lagere bod.

Volgens The Register zou de financiële crisis ten grondslag liggen aan de verlaging van het bod van Brocade. Door het bedrag te verlagen hoeft minder geleend te worden om de deal rond te krijgen. Foundry zou akkoord zijn gegaan, omdat het op dit moment geen andere koper op het oog heeft.

Aandeelhouders hebben het laatste woord. In eerste instantie hadden zij vorige week vrijdag kunnen stemmen over de overname, maar dat werd uitgesteld naar afgelopen woensdag. De directie heeft dit opnieuw uitgesteld naar 7 november, volgende week vrijdag dus.

De overname werd afgelopen zomer bekend gemaakt en moet storage-aanbieder Brocade een ingang verschaffen in de bredere markt voor netwerkapparatuur. Daarmee zou Cisco, de reus waarmee Foundry tegen op moest boksen, een geduchtere rivaal moeten krijgen. Zo moet Foundry's FCoE moet worden ingezet op Brocade's DCX-switch. Bron: Techworld