Brocade heeft zichzelf stilletjes te koop gezet, meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 3,2 miljard dollar. Vorige jaar boekte het 167 miljoen dollar winst op bijna 1,5 miljard dollar omzet. Brocade maakt netwerkapparatuur zoals san-switches (storage area network) en ook reguliere, maar highend switches.

HP mist dergelijke producten in zijn portfolio. Zijn netwerkdivisie ProCurve heeft daarmee een tekortkoming in de toenemende concurrentiestrijd met Cisco. Het kooplustige Oracle zou de producten van Brocade willen hebben als aanvulling voor de serverhardwaredivisie van Sun, wat het nu overneemt. Die overname is eerder ook al ruim vantevoren onthuld door de Wall Street Journal.

IBM niet geïnteresseerd

Opmerkelijk is dat de Wall Street Journal geen gewag maakt van interesse vanuit IBM, dat juist dit jaar de banden met Brocade nauwer heeft aangehaald om tegenwicht te bieden aan concurrenten HP, Dell en Cisco. Onbekend is dus of IBM achter de schermen praat met Brocade. Overigens wil geen van de betrokken bedrijven commentaar geven aan de Amerikaanse zakenkrant.

Het aandeel Brocade is inmiddels al 11 procent gestegen. Dit ondanks de mededeling van de anonieme bronnen dat een eventuele koop niet op korte termijn valt te verwachten.

Bron: Channelworld.