De kernelcode is publiekelijk beschikbaar op de open source-site van Google zelf. Daar meldt het bedrijf dat die downloadlocatie zeer waarschijnlijk niet de permantente thuishaven van de broncode zal zijn. "Het moet relatief snel gepusht worden naar git", valt te lezen in de summiere aankondiging van de source-release. Op dat gedistribueerde versiebeheersysteem voor softwaredevelopers zal de Glass-broncode dan naast alle andere source-releases van de Android-kernel komen.

GPLv2 en Android-jailbreak

De nu vrijgegeven code voor de cyberbril valt onder versie 2 van de bekende open source-licentie GPL (General Public License), meldt technieuwssite Parity. Onder die licentie wordt onder meer Linux vrij aangeboden. Dat open source-besturingssysteem is weer de basis voor Android.

Google Glass is afgelopen weekend geroot door twee Android-ontwikkelaars: Jay Freeman (bekend van de alternatieve iOS app store Cydia) en Liam McLoughlin (bekend van Chromium OS-hacks). Zij hebben elk roottoegang tot de bril weten te verkrijgen via een jailbreak voor Android. De recent verscheepte eerste lading Glass-exemplaren, de zogeheten Developer Edition, draait namelijk de oudere Android-versie 4.0.4. Daarin zitten bekende kwetsbaarheden, tweet de ene Glass-rootende ontwikkelaar.