Dit blijkt volgens Winbeta.org uit een mail die het Windows Driver Kit-team van Microsoft heeft verstuurd naar bètatesters. In die mail werd gesproken over een nieuwe build van WDK die wordt vrijgegeven, tegelijk 'met de recente bèta voor Vista SP1 Preview'.

Dit houdt volgens Winbeta.org in dat het eerste service pack op korte termijn voor testers beschikbaar zal zijn. Insiders verwachten dat dit donderdag zal zijn, de dag dat Microsoft zijn kwartaal- en jaarcijfers presenteert.

Microsoft lijkt er ondertussen alles aan te doen om geruchten over een op handen zijnde service pack de kop in te drukken.

Zo heeft een zegsman van Microsoft tegenover Zdnet verklaard dat het WDK-team zich heeft vergist en dat het om Windows Server 2008 gaat. De bestandsnaam van de WDK-download eindigt echter op 'WDKSP1_EN.ISO', wat toch anders doet vermoeden.

Eerder deze maand heeft Microsoft nog een bericht op zijn Channel9-website laten verwijderen waarin een tester enkele mogelijke nieuwe functies van Windows Vista opsomde.

In april sommeerde de softwaremaker de maker van Thehotfix.net, een voormalig Microsoft-medewerker, een speciale pagina met de mogelijke inhoud van SP1 voor Vista te verwijderen. Bron: Techworld