De leverancier van open it-oplossingen zegt met de nieuwe server te voldoen aan de groeiende vraag naar serverconsolidatie en virtualisatie. “De grote capaciteit, gecombineerd met de mogelijkheid meerdere processen tegelijk uit te voeren, dankzij de quad-core processoren, biedt bedrijven een uiterst krachtig platform voor consolidatie en virtualisatie”, zegt Bull.

Volgens het bedrijf biedt de NovaScale R480 E1 op het gebied van virtualisatie hoge bandbreedte met zestien onafhankelijke, gekoppelde cores, tot een kwart terabyte aan schaalbaar systeemgeheugen en 1,1 terabyte interne opslag. “De server is robuust en schaalbaar, en verhoogt datacenter-efficiëntie. Verder wordt de total cost of ownership verlaagd door de mogelijkheid tot consolidatie. De nieuwe server is gecertificeerd voor virtualisatieoplossingen van Vmware”, laat Bull weten.

De zestien core NovaScale-server is ook afgestemd op de nieuwe Oracle licentieregel, die bepaalt dat in sommige gevallen geen enterprise-licenties nodig zijn. Voor de nieuwe NovaScale geldt dat Oracle-licenties, op basis van Standard Edition-licenties kunnen worden gebruikt. In extreme gevallen zou hierdoor meer dan honderdduizend euro aan licentiekosten bespaard kunnen worden, stelt de leverancier van it-oplossingen.

De servers worden beheerd met NovaScale Master, een applicatiesuite die beoogt de beheerkosten voor IT-infrastructuren te reduceren. De NovaScale R480 E1 is uitgerust met geheugen mirroring, hot pluggable PCI Express cards en SATA/SAS harde schijf drives. Ook bevat de nieuwe server redundante hot swappable stroomtoevoer en ventilatoren. Door de geïntegreerde RAID-kaart, I/O extensie en mogelijkheden tot beheer van afstand, zijn PCI-slots beschikbaar voor intensieve I/O doorvoer.

Bron: Techworld