Het bedrijf kondigde gisteren een aantal uitbreidingen aan van zijn beheersoftware voor z/OS-mainframes. Zo is z/OS Management uitgebreid met release 8 van CA SymDump Batch die integreert met de Endevor Software Change Manager. CA Spool r11.5 biedt ondersteuning voor IPv6 en nieuwe drivers voor de ondersteuning van remote printing. ‘Database Management r11.5 SP2 for DB2 for z/OS’ moet de database-omgeving inzichtelijker maken.

Daarnaast belooft CA met Dynam for z/VSE 7.1 het beheer van tapes te vereenvoudigen. Het z/VM Directory Management is uitgebreid met VM:Secure r2.8 SP1 en VM:Director r2.8 SP1.

Mainframe springlevend

Als we verschillende marktvorsers mogen geloven, is het dood gewaande mainframe aan een comeback bezig. Dit zou mede te danken zijn aan de Business Intelligence-markt, waar alles draait om de analyse van grote hoeveelheden data. Zo heeft IBM-dochter Cognos zijn BI-software eind juni beschikbaar gesteld voor IBM System z mainframes waarop Linux draait.

Vorige maand werd al bekend dat IBM economisch een sterk kwartaal achter de rug heeft en dat de mainframeverkoop een van de sterkste groeifactoren is. De System z mainframe sales groeide met 32 procent. IBM zegt zelf voor het lopende kwartaal 'uitverkocht' te zijn in System z. System p groeide eveneens, met 29 procent. Bron: Techworld