Dit maakten de beide bedrijvan afgelopen zaterdag bekend. Begin deze maand had Canon al gemeld dat het haar eerder gedane bod gestand zou doen. Het bedrijf had toen 71 procent van de aandelen in bezit. Beleggers konden de afgelopen twee weken hun stukken alsnog aanmelden.

In november vorig jaar heeft Canon een bod van 8,60 euro uitgebracht op de aandelen van Océ. Dat is zo'n 70 procent hoger dan de toenmalige beurskoers. Hiermee werd de onderneming gewaardeerd op 730 miljoen euro. Océ heeft ook nog flinke schulden die Canon dan op zich neemt, waarmee de totale waarde van de overname op 1,5 miljard uitkomt. Océ verkeert al geruime tijd in de problemen.

Verzet gestaakt

Diverse aandeelhouders vonden het bod echter niet hoog genoeg. Naast de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), heeft ook een groep aandeelhouders onder aanvoering van de Britse investeerder Hermes protest aangetekend. Deze tegenstanders legden hun bezwaar voor aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam. Deze wees de aangevoerde bezwaren af, waarop Hermes vorige week besloot haar stukken toch aan Canon aan te bieden.

Bron: Channelworld.