De PSE is een engineer die persoonlijk verbonden is aan een bedrijf en die dus kennis opbouwt van wat er speelt. Volgens Canonical kan hij helpen met bestaande systemen, maar ook met de uitrol van nieuwe en met migraties. Bovendien heeft hij geen moeite met niet-standaard omgevingen.

Zo'n persoonlijke aanpak mag natuurlijk wel wat kosten. Per jaar moet voor de service 50.000 dollar worden betaald. Daarvoor krijgt een bedrijf wel een engineer die nauw samenwerkt met het eigen IT-team, zeker een keer in de twee weken contact opneemt en die bij calamiteiten op elk uur van de dag kan worden gebeld.

Karmic Koala

Ook heeft Canonical de alpha 5 van Ubuntu 9.10 uitgebracht. Daarin zit nu de kernel 2.6.31, met USB 3.0 en een beter geheugen management, waardoor de desktop een stuk responsiever moet worden. Verder is ext4 het default bestandssysteem en Ubuntu One krijg je er direct bij.

De beta moet op 1 oktober uitkomen, waarna 22 oktober de release candidate volgt en op 29 oktober wordt de finale versie van Karmic Koala uitgebracht. Bron: Techworld