Casema neemt de licentie voor een draadloos wimax-netwerk over om naast breedband internet via een vast netwerk ook mobiel breedband te kunnen aanbieden.

Ongeveer een maand geleden dreigde het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Versatel nog een boete op te leggen omdat het bedrijf niet voldeed aan de uitrolverplichting van het wll-netwerk.

Die boete kon oplopen tot 375.000 euro per week met een maximum van drie miljoen euro. Volgens Casema heeft Versatel inmiddels voldaan aan de verplichting om een minimale geografische dekking te bieden.

Wimax is een afgeleide van wireless local loop, een digitaal radiosysteem waarmee het mogelijk is om over lange afstanden draadloze breedbandverbindingen aan te leggen met een centrale antenne. Het is in eerste instantie vooral interessant voor snel internet en telefonie op industrieterreinen en afgelegen dorpen.

De licentie die Versatel aan Casema verkoopt is in 2003 verkregen voor 760.000 euro. Hoeveel Casema er nu voor betaalt, is niet bekend.