Dat kondigde het bedrijf aan tijdens de CeBIT, tegelijkertijd met twee nieuwe NAS-platformen en een beveiligingsupgrade aan zijn archiveringsplatform.

Het gaat om de Data Discovery Suite (HDDS), waarmee Hitachi claimt een primeur te hebben met het opvragen van gegevens. “Tot nu toe kunnen zoekapplicaties alleen per tier zoeken”, zegt NAS-manager Andy Williams van het bedrijf. “Daardoor had je twee of drie verschillende applicaties nodig om de hele opslagomgeving te doorzoeken. HDDS koppelt die verschillende lagen aan elkaar, wat veel tijd scheelt in het opvragen van gegevens.” De interface kan met een aparte addon ook beschikbaar worden gemaakt voor eindgebruikers, waarbij het gekoppeld wordt aan Active Directory om de zoekrechten in te stellen. Verder bevat de applicatie, die gebaseerd is op het systeem van het Noorse 'Fast Search and Transfer', een loggingsysteem voor zoekopdrachten.

De twee NAS-platformen, de Hitachi Essential Platform (voor middelgrote bedrijven en bijkantoren) en de zogenaamde High-performance NAS Platform 3000-serie (voor grote ondernemingen) zijn eigenlijk verbeteringen aan de bestaande NAS-producten van het bedrijf. De eerste heeft een capaciteit van 512 TB in een cluster van twee nodes. De Platform 3000 kan geschaald worden tot maximaal 4 petabytes, met 256 TB voor elk bestandssysteem.

Als laatste heeft het bedrijf aangekondigd dat zijn Content Archive Platform een update krijgt die op beveiliging is gericht. Versie 2.4 krijgt meerdere instelbare rollen voor beheerders en gebruikers, en ook hier kunnen zoekopdrachten worden gelogd en rapporten worden aangemaakt. Bron: Techworld