Dat vertelt ceo Mary Lou Jespen, voormalig hoofd beelschermtechnologie bij Intel en cto van One Laptop Per Child (OLPC), op de Conusmer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Een eerste versie werd in mei vorig jaar getoond en het was de bedoeling dat het beeldscherm eind vorig jaar beschikbaar zou zijn. Die deadline werd niet gehaald. Jespen belooft nu dat de productie 'zeer snel' op gang zal komen.

Dat zal ook moeten want op de CES zijn ook zes andere apparaten gedemonstreerd die gebruik maken van het scherm. Binnen zes maanden moeten ze in de schappen liggen. De Smartpad e-book reader van Notion Ink Design Labs is een van de eerste producten die gebruik maakt van het scherm. Het apparaat draait Android 2.0 en wordt aangedreven door Nvidia's Tegra 2 processor.

Los verkrijgbaar

Het scherm geeft zowel kleur en multimedia weer als een leesbaar e-reader display. Jespen belooft dat de schermen van 10,1 inch ook los verkrijgbaar is om te combineren met andere hardware.

Op de CES werden meer kleurenreaders gepresenteerd. Het Nederlandse bedrijf Liquavista onthulde een techniek die electrowetting heet. De techniek is volgens Liquavista geschikt voor bewegende beelden en browsen.