De IBM-werknemers zijn ongerust omdat de productie van de fabriek dalende is. Tevens wijzen ze naar wat er acht jaar geleden gebeurde toen Lenovo IBM's Thinkpad-tak overnam. Als gevolg daarvan vielen er veel ontslagen. De werknemers zijn sinds maandag aan het staken en lijken voorlopig niet van plan te zien weer aan het werk te gaan.

IBM: geen gedwongen ontslagen

IBM zei eerder vandaag dat er geen gedwongen ontslagen gaan vallen. Zo kunnen werknemers met een vergelijkbaar salaris in de fabriek blijven werken of kunnen ze weggaan met een volgens IBM aantrekkelijke vertrekpremie.

De stakende werknemers nemen hier echter geen genoegen mee. Ze eisen naast dat ze niet ontslagen worden betere arbeidsvoorwaarden en een hoger salaris. En als ze toch moeten vertrekken willen ze graag een betere vertrekpremie.

Bijna twee miljard voor overname

Eind januari werden IBM en Lenovo het met elkaar eens over de overname van Lenovo van het IBM-onderdeel dat verantwoordelijk is voor de productie van x86-servers. Met de overname was 1,7 miljard euro gemoeid.

Het gaat al een tijdje niet goed met de hardwareverkoop van IBM. Lenovo heeft hier geen problemen mee en hoopt met de overname direct te kunnen concurreren met Dell en HP.

Stakende IBM-werknemers in Shenzhen, China (klik hier voor meer foto's).