Google heeft bekendgemaakt dat de prijs van diverse Chromebooks in de VS omlaag gaat in een poging de verkoop rond de feestdagen op te krikken. Bovendien introduceert Samsung in Amerika een nieuw, zwart model van de Chromebook Series 5 met alleen Wifi. De vorige versie was alleen in wit verkrijgbaar.

De huidige Chromebooks van Acer en Samsung dalen in de VS 100 dollar in prijs naar 299 dollar. In Nederland kosten Samsungs Chromebooks 399 euro voor de Wifi-modellen en 449 euro voor de versies met 3G-ondersteuning. De prijsverlaging lijkt voorlopig alleen voor de VS te zijn bedoeld.

'Nog steeds te duur'

Een grote verkoophit is de Chromebook nog niet. Critici stellen dat de prijs nog verder moet dalen om de netbooks met Chrome OS een succes te maken. Zelfs na de prijsverlaging zijn voor vergelijkbare bedragen Windows-netbooks te koop.

Bovendien is voor 100 dollar extra de iPad beschikbaar en voor 100 dollar minder is de nieuwe Amazon-tablet Kindle Fire te koop. De Chromebooks worden ook nog niet met korting verkocht door telecomaanbieders.

Chrome OS

Google heeft recent ook enkele verbeteringen in Chrome OS doorgevoerd. Zo heeft de gebruiksinterface van het loginscherm een facelift gekregen zodat hij frisser en netter oogt. Ook is de pagina van een nieuw tabblad opnieuw vormgegeven, waardoor het makkelijker is apps, bookmarks en meest bezochte sites te beheren. Op de New Tab-pagina staat nu ook een snelkoppeling naar de bestandsmanager en naar muziekapps en games in de Chrome Web Store. Die online-winkel heeft ook een nieuwe look gekregen.