De ethernetmodule, die samenwerkt met de Catalyst 6500-switch, stelt beheerders in staat servers en apparaten aan het netwerk te hangen, zelfs als de bandbreedte van de poorten hoger ligt dan de totale switchcapaciteit.

De module, die per seconde tot 64 Gbit aan dataverkeer aankan, is met zijn acht poorten tot 60 procent sneller dan de vorige 10G-blade met vier poorten, stelt Cisco. De module heeft een buffer van 256 MB, zodat poorten geen pakketten hoeven te weigeren bij een piek in het dataverkeer.

Hoewel dit Cisco's eerste ethernetmodule met acht poorten is, is het product niet nieuw. Foundry Networks, Extreme Networks en Force10 Networks bieden al langer modules aan met acht of meer poorten.

De nieuwe switch, de Catalyst Blade Switch 3040, past in de Primergy-serverapparatuur van Fujitsu Siemens. Het apparaat heeft zes gigabit ethernetpoorten en verbindt de 'backplane' van een chassis met een extern netwerk.

De 10G-module is beschikbaar voor 37.000 dollar. Glasvezelverbindingen kosten nog eens 2000 dollar (SR) of 4000 dollar (LX4) per poort.

De Catalyst Blade Switch 3040 kost 4300 dollar en is beschikbaar in oktober. Bron: Techworld