WebEx Connect bevat een aantal standaardapplicaties waaronder enterprise instant messaging, team spaces, documentbeheer, agendafunctionaliteit en wiki's. Deze applicaties zijn te combineren met widgets van derde partijen die zijn gebouwd op basis van open API's. Ook is er een koppeling met Cisco Unified Communications zodat er naadloze communicatie kan plaatsvinden binnen een mashup waar gegevens uit meerdere bronnen worden gecombineerd.

Integratie is ook het toverwoord in versie 7.0 van Cisco’s Unified Communications System. Cisco belooft onder andere dat versie 7.0 beter samenwerkt met de desktopproducten van IBM en Microsoft. Zo moet het mogelijk zijn om informatie uit te wisselen tussen Cisco’s Unified Personal Communicator, Microsoft Office Communicator en Lotus Sametime. Cisco Unified Mobile Communicator ondersteunt nu mobiele apparatuur die is uitgerust met Windows Mobile-, Symbian- of BlackBerry-besturingssystemen.

Cisco Unified Communications System Release 7.0 is per direct beschikbaar. WebEx Connect is momenteel beschikbaar als desktop- en webgebvaseerde client; ondersteuning voor mobiele clients wordt begin 2009 toegevoegd.

Bron: Techworld