De vooruitblik werd gedaan door Nikos Theodosopoulos, een analist van het financiële adviesbureau UBS. Dit bulletin werd gepubliceerd als vooruitblik op de financiële conferentie die Cisco vandaag houdt voor zijn investeerders.

In het bulletin geeft UBS aan dat het aannemelijk is dat Cisco binnen nu en een jaar stappen op de bladeservermarkt gaat zetten. Auteur Theodosopoulos liet in het midden of deze ontwikkeling door overnames of door organische groei binnen Cisco zelf zou worden ingezet.

"Als dit waar is dan onderstreept dat Cisco's beweging richting datacentra. Eveneens gaat er dan een miljardenmarkt open voor Cisco. De aandacht komt dan minder te liggen op traditionele servers, maar de concurrentie met HP en IBM zal dan wel worden aangescherpt", aldus het bulletin. Cisco heeft nog niet gereageerd.

Cisco werkt momenteel samen met HP en IBM, maar deze verhoudingen zijn onder spanning komen te staan door Cisco's ambities met betrekking tot datacentra en de geleidelijke adoptie van datacenter-producten. Zowel HP als IBM beschouwen de hard- en softwareverkoop van datacentra als een onmisbaar onderdeel van hun inkomsten.

Cisco onthult elk jaar minstens één belangrijk product of samenwerkingsverband dat Cisco's vergaande interesse in datacentra en virtualisatie onderstreept. Zo kondigde het bedrijf vorig jaar bijvoorbeeld een investering van 150 miljoen dollar in VMware aan. Daarnaast wordt er met name de nadruk gelegd op de focus die Cisco heeft voor unified communications.

Bron: Webwereld Bron: Techworld