Cisco wil vooral voorkomen dat HP belangrijke informatie krijgt over innovatieve ontwikkelingen en roadmaps, zegt analist Adam Jura van Ovum. Daarbij gaat het vooral om UCS, de productstrategie van Cisco om meer dominant te worden in het datacenter. HP heeft in het afgelopen half jaar een duidelijke strategie gevormd om zelf die dominantie in rekencentra voor zich op te eisen. De beslissing van Cisco om de resellerovereenkomst met de system integratortak van HOP niet te verlengen, komt dus ook niet als een verrassing.

HP heeft de beslissing van Cisco zien aankomen en gaat voortaan met QLogic in zee. Dat bedrijf levert storageswitches. Niettemin, zo zegt Jura, lijkt het er vooralsnog op dat HP Cisco meer nodig heeft dan Cisco HP. Het in dit najaar door HP aangekochte 3Com is nog lang niet op het niveau van Cisco. Daarnaast moet de verdiepte relatie met QLogic nog goed op gang komen.

Volgens Ovum zal Dimension Data profiteren van de verbroken relatie tussen HP en Cisco. De wereldwijde reseller, ook in Nederland actief, levert volgens het analistenbureau goede prestaties met Ciscoproducten en zal nu meer aandacht krijgen van Cisco.

Bron: Channelworld Bron: Techworld