Cisco blijft oppermachtig in het datacentrum, maar met de intrede van HP eerder deze week lijkt het startschot voor een strijd. De netwerkreus laat er in ieder geval geen gras over groeien.

Eerst de nieuwe apparatuur: Het gaat om nieuwe Nexus-switches, de Nexus 5010 en Nexus 7018, en Nexus 2000 Series Fabric Extender voor het stabliseren van het netwerk. De 5010 is een 28-poortige 1RU apparaat bedoeld voor 10 Gb Ethernet, FCoE en nog een Fibre Channel-substituut, Data Center Ethernet (DCE). Voor de grotere rekencentra is de 7000-serie uitgebreid met de Nexus 7018, een chassis met 18 slots waarin uiteindelijk 512 10 Gb ethernetpoorten gehuisvest kunnen worden.

De Fabric Extender ten slotte is bedoeld om het signaal tussen switches en servers ordelijk door te geven. Deze kan bijna 2500 (2496 om precies te zijn) servers faciliteren die op het 10 Gb ethernet zijn aangesloten.

De aankondiging kom een dag na de intrede van HP's netwerkdivisie ProCurve in de wereld van datacentra, en de tweede aankondiging die Cisco doet is dan ook een opvallende. Met HP's aartsrivaal Dell zijn afspraken gemaakt, waarbij de systeembouwer de Nexus 5020 switches kan gaan leveren met zijn eigen PowerEdge-servers, EqualLogic PowerVault iSCSI-apparatuur en de Dell/EMC storageproducten.

Verwacht wordt dat de rapen echt gaar worden als Cisco ook nog eens zijn eigen bladeservers gaat leveren, die het vooral moeten hebben van verdere integratie van virtuele Nexus-switches. Bron: Techworld