Volgens cijfers van Canalys is het wereldwijde marktaandeel van Cisco in de switching- en routermarkt gezakt van bijna 73 procent naar 68 procent. Dat is overigens nog steeds overweldigend meer dan de competitie. Wel keken klanten vanwege de economische crisis meer naar de toegevoegde waarde van hun huidige leveranciers en dat bood kansen aan de concurrentie van Cisco.

HP profiteert

HP zag zijn marktaandeel stijgen van 5,8 naar 8 procent en kan volgens Canalys nog verder profiteren nu het de voormalige nummer drie op de wereldwijde ranglijst 3Com heeft overgenomen.

Daarnaast biedt ook de verbroken resellerrelatie met Cisco kansen voor HP. Volgens Canalys heeft Juniper zijn marktaandeel verdubbeld, terwijl Brocade zoals bekend worstelt met zijn overgenomen Foundry-divisie.

Cisco-router

Onlangs onthulde Cisco een snellere core-router voor internet providers. Dit moet netwerken ontlasten, consumenten snellere verbindingen opleveren en 'video networking' mogelijk maken.

De van tevoren enorm gehypete aankondiging van Cisco komt neer op de onthulling van de CRS-3 core-router. Dat netwerkapparaat haalt een doorvoersnelheid van maximaal 322 Terabit per seconde, wat volgens Cisco-ceo John Chambers 12 keer zo snel is als het beste van de concurrentie.

Bron: Channelworld.nl