Met het uitbrengen van een serverproduct met netwerkhardware en virtualisatiesoftware neemt de leverancier van netwerkproducten een groot risico. Dit zou komen doordat er op dit gebied veel meer concurrentie is en er lagere winstmarges zijn te halen, zo bericht The New York Times.

Geen open oorlogsverklaring

Al jarenlang domineert Cisco de markt voor netwerkapparatuur, waarbij wordt samengewerkt met hardwareleveranciers als HP, IBM en Dell. Volgens analisten zullen Cisco's eerste stappen in serverland grote gevolgen hebben voor deze samenwerking. "Dit kan het product van het jaar worden", meent bijvoorbeeld Brent Bracelin van Pacific Crest Securities. "Zowel IBM als HP zullen er keihard tegenin gaan, zodat de servermarkt zal consolideren."

Volgens Cisco-topmannen hoeft het serverproduct geen open oorlogsverklaring te betekenen. "Wij zien dit niet als een nieuwe markt, maar als een overgang van de markt", zegt cto Padmasree Warrior. De voornaamste technologie achter deze overgang is virtualisatiesoftware, waardoor bedrijven veel meer uit hun hardware kunnen halen. Hierdoor hoopt Cisco systemen voor hardware en software te kunnen leveren, waarmee datacenters worden beheerd.

Volgens Warrior gaat het niet om een losstaand product, maar om het virtualiseren van het complete datacenters. "We zullen een reeks producten uitbrengen, waarmee klanten die overgang kunnen maken", aldus Warrior. In maart zal Cisco de eerste resultaten hiervan presenteren.

Lagere winstmarges

Hoewel het bedrijf zelf nog niet wil vertellen welk product het in maart zal uitbrengen, zeggen ingewijden dat het gaat om een server met netwerkhardware en virtualisatiesoftware van Cisco en VMware. Of dit een 'bladeserver' zal worden, zoals eerder werd voorspeld, is nog onduidelijk. VMware is nu voor 2 procent in handen van Cisco en met bijna 27 miljard dollar in kas zou Cisco het wel eens kunnen overnemen, zo verwachten analisten.

De winstmarges van serverproducten zijn met 25 procent veel lager dan die van netwerkapparatuur (65 procent). Hoewel Cisco met een gecombineerd product komt, waarmee hogere marges kunnen worden verdiend, blijven financieel analisten sceptisch over de nieuwe stap. Zij verwachten hiervoor maximaal een winstmarge van 50 procent.

Neergaand tij

Op langere termijn kan de overstap Cisco ernstig schaden, omdat het bedrijf zijn traditionele partners erdoor van zich vervreemdt, denken analisten. HP en IBM kunnen startende concurrenten van Cisco overnemen en een vergelijkbaar product op de markt brengen of gaan samenwerken met concurrenten als Juniper Networks of Brocade. Toch moet Cisco wel iets doen om het neergaand tij te keren, menen de analisten.