Met XenApp 5 biedt Citrix voor het eerst ondersteuning voor Windows Server 2008 inclusief de Hyper-V hypervisor. Ook Windows Server 2003 wordt volledig ondersteund. Dit maakt het voor gebruikers van Windows Server 2003 mogelijk om Windows Server 2008 meteen in te zetten in hun bestaande XenApp-omgevingen, in alle combinaties.

Met het nieuwe product voegt Citrix applicatievirtualisatie toe aan het aloude concept van server-based computing. XenApp 5 moet het voor gebruikers eenvoudiger maken om applicaties te centraliseren in het datacenter en ze als on-demand service te ‘streamen’ naar zowel fysieke als virtuele desktops, al dan niet in combinatie met Citrix XenDesktop.

Citrix belooft daarbij dat 'applicaties tot wel tien keer sneller opstarten'. In combinatie met de producten XenDesktop en XenServer hebben Citrix-klanten bovendien een 'end-to-end virtualisatie-oplossing die zowel servers, applicaties als desktops omvat', aldus de leverancier.

Nieuwe certificeringen

XenApp komt in een Advanced, Enterprise en Platinum Edition op de markt met adviesprijzen van respectievelijk 350, 450 en 600 dollar. Voor huidige gebruikers met Subscription Advantage is een kostenloze upgrade beschikbaar. Om het product te ondersteunen is een CCA ontwikkeld. Deze nieuwe trainingen en certificeringen zijn naar verwachting beschikbaar als XenApp 5 wordt geïntroduceerd.

Bron: Techworld