Citrix zal zijn nieuwe vlaggenschip op 9 september uit de doeken doen tijdens het virtuele evenement ‘Transform your datacenter to a delivery center…with XenApp’. Volgens een woordvoerder van Citrix verschijnt XenApp 5.0 op 10 september op de Nederlandse markt.

Daarmee komt een einde aan veel onduidelijkheid rondom het vlaggenschip van Citrix. Oorspronkelijk was het de bedoeling om XenApp 5 (codenaam Delaware) negentig dagen na de release van Windows Server 2008 op de markt te brengen. Verwachting was dan ook dat het product eind mei tijdens de Citrix-conferentie in Houston zou worden gepresenteerd. De lancering bleef echter uit.

Belofte

Volgens Citrix was er echter niets aan de hand: de '90 dagen na WS2008' was slechts een doelstelling en niet een belofte. In een e-mail aan Techworld meldt Susanne Warken, bij Citrix Product Manager Central Europe, dat het 'niet op de planning stond om XenApp 5.0 tijdens Synergy te presenteren'.

"We zijn er in geslaagd om rondom XenApp 5.0 veel verwarring te creëren”, vervolgt Warken. “Eerst was er de naamswijziging en vervolgens een overvloed aan aankondigingen over features, TechPreviews en bètaversies. Klaarblijkelijk zijn we er niet in geslaagd om te communiceren wanneer het product klaar is voor productie.”

Een publieke testversie van XenApp 5.0 is al vanaf 24 april beschikbaar als download.

Bron: Techworld