Dat zegt Fredrick Sjostedt, VMware marketingdirecteur voor Europa, in een aanvullend gesprek met Techworld. VMware maakte gisteren bekend dat het een open source-versie van de client voor VMware View gaat uitgeven, waarmee klanten en partners het gemakkelijker moet worden gemaakt om hun platformen af te stemmen op een VMware thin client-omgeving. Dat heette voorheen het VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

"Thin clients draaien geen volledige versies van Windows of iets dergelijks, maar houden het meestal op een erg dunne Linuxlaag van welke distributie dan ook", zegt Sjostedt. "Wij ondersteunen Windows als fat-client, en slechts enkele Linuxdistributies aan thin client-zijde. Het is nu ook mogelijk voor ontwikkelaars van de overige Linuxversies om de thin client zo aan te passen dat ze hierop draaien."

Community Linux is ook de reden geweest dat VMware ervoor kiest om de client onder LGPL te laten vallen, en niet onder een ander licentie waarmee het bedrijf zelf meer de hand op de verspreiding van de code kan houden. "Met LGPL is de client erg toegankelijk, ook voor Linuxgemeenschappen die erop staan dat er alleen open source-code wordt ingebouwd", bevestigt Sjostedt. "We konden hetzelfde bereiken door bijvoorbeeld api's uit te geven, maar op deze manier is het toegankelijker, ook voor bijvoorbeeld bedrijven met eigen ontwikkelaars in dienst." Bron: Techworld